Actrice gearresteerd voor versturen van ricinebrief naar Obama

In Texas is vrijdag een actrice opgepakt omdat ze ervan verdacht wordt brieven met ricine naar de Amerikaanse president Barack Obama en de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg te hebben verstuurd. Dat heeft de FBI meegedeeld.

De 35-jarige Shannon Richardson uit New Boston zou op 20 mei drie brieven met het levensbedreigende gif ricine verstuurd hebben. De brieven waren bestemd voor Obama, voor Bloomberg en voor een door Bloomberg opgerichte organisatie die pleit voor strengere wapenwetgeving.

Ze werd vrijdag gearresteerd in Mount Pleasant en moest in Texarkana al een eerste keer voor een rechter verschijnen, voor een inleidende zitting.

Volgens de Amerikaanse zender NBC heeft Richardson als actrice een kleine rol gespeeld in de bekende tv-series The Walking Dead en Vampire Diaries.

Nog volgens NBC had Richardson zelf naar de FBI gebeld met de mededeling dat haar man de ricinebrieven verstuurd had. Maar het onderzoek dat daarop volgde brengt haar nu zelf als voornaamste verdachte naar voren. De plaatselijke krant The Texarkana Gazette zegt dat haar man, Nathan Richardson, eerder deze week om een scheiding had gevraagd.

De actrice riskeert een celstraf van tien jaar. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud