Afghanistan: welles-nietes rond acht burgerslachtoffers bij NAVO-raid

In de zuidelijke Afghaanse provincie Kandahar zijn maandag acht burgers gedood bij een raid van de NAVO, zo heeft een politiefunctionaris bekendgemaakt. Maar volgens het Atlantisch bondgenootschap gaat het om strijders van de taliban.

Volgens viceprovinciechef Mohammed Sjah Farooqi viel de NAVO in de vroege ochtend twee woningen aan in een buitenwijk van Kandahar. Er zijn geen aanwijzingen dat de inwoners betrokken waren bij eender welke "antiregeringsactiviteiten", zo luidde het.

De NAVO zegt echter dat haar troepen met assistentie van het Afghaanse leger "een bevelhebber van de taliban en meerdere gewapende individuen" hebben gedood. Taliban-bevelhebber op het terrein Shyster Uhstad Khan speelde een rol in het plaatsen van bermbommen in het gebied.

In centraal-Afghanistan heeft de explosie van een artisanale mijn het leven gekost aan acht burgers, onder wie vrouwen en kinderen, zo heeft de politie bekendgemaakt. De slachtoffers zaten in een voertuig dat werd geraakt in het district Andar in hartje provincie Ghazni. De bom was voor de strijdkrachten bedoeld. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud