Airbus A380 geland na eerste commerciële vlucht

De eerste Europese Airbus A380 met betalende passagiers aan boord is donderdag veilig in Sydney geland. Het vliegtuig van Singapore Airlines landde na een zeven uur durende vlucht om 17.24 uur plaatselijke tijd (09.24 uur Belgische tijd).

De piloot had onder een grijze hemel voordien nog een ererondje gemaakt boven de stad, om de eerste passagiers een blik op de wereldberoemde opera te gunnen. Het toestel was 's morgens met een vijfhonderdtal mensen aan boord stipt in Singapore opgestegen. De passagiers hadden hun tickets via een internetveiling voor een goed doel gekocht.

Singapore Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij die het enorme vliegtuig planmatig inzet. Het gaat op het traject Singapore-Sydney vanaf zondag in lijndienst. Lufthansa bijvoorbeeld zet de eerste Airbus A380 pas in 2009 in.

Het model volgt de Jumbojet 747 van Boeing als grootste passagiersvliegtuig van de wereld op. De eerste 747 vloog op 21 januari 970 van New York naar Londen. De A380 kan, indien enkel economy-plaatsen worden aangeboden, meer dan 800 passagiers vervoeren. Bij Singapore Airlines zijn in drie klassen 471 plaatsen aan boord. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud