Airbus levert maandag eerste A380, grootste vliegtuig ooit

Vliegtuigbouwer Airbus levert maandag in het Franse Toulouse het eerste exemplaar van de A380, het grootste vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart. Het is luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines die het toestel met achttien maanden vertraging in ontvangst mag nemen.

Dat evenement, dat bijgewoond zal worden door zeshonderd mensen, maakt een einde aan de teleurstelling rond de vertraging met het A380-programma, maar komt wel op een moment dat moedermaatschappij EADS in een onderzoek naar "eventuele voorkennis" verkeert. Het onderzoek, dat zowel in Frankrijk als in Duitsland gevoerd wordt, draait rond de verkoop van aandelen van EADS vooraleer de dochtermaatschappij grote vertragingen bij de levering van de A380 aankondigde. Die mededeling deed de koers van het aandeel toen enorm zakken.

De nieuwste Airbus, die maandag overhandigd wordt aan Singapore Airlines, zal niet onmiddellijk uitvliegen. Het is wachten tot daags nadien om het toestel in de lucht te spotten in een vlucht naar Singapore. De eerste commerciële vlucht van het toestel staat op 25 oktober geprogrammeerd, met als bestemming het Australische Sydney. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud