Advertentie

Al 124 mensen aangehouden na aanslagen Mumbai

Pakistan heeft donderdag laten weten dat het al 124 militanten of sympathisanten van islamitische groeperingen heeft aangehouden, in het onderzoek naar de terreuraanslagen van Mumbai van eind november. Volgens India hadden Pakistanen deze aanslagen uitgevoerd.

"We nemen deze zaken heel serieus", verzekerde Rehman Malik, de adviseur Binnenlandse Zaken van de Pakistaanse premier. De strijd tegen het terrorisme "is de enige optie" voor Pakistan. Het land lijdt onder een ongeziene golf van zelfmoordaanslagen door groepen gelieerd aan al-Qaida en de Afghaanse Taliban. In anderhalf jaar tijd hebben die aanslagen al 1.500 doden geëist.

De 124 personen die sinds begin december zijn aangehouden, zijn leden of sympathisanten van de politieke arm van Lashkar-e-Taïba (LeT), een gewapende en verboden islamitische groepering die de "Indiase bezetting" van Kasjmir bestrijdt en een islamitische staat wil vestigen in heel Zuid-Azië. India beschuldigt de LeT ervan, de aanslagen van eind november in Mumbai voorbereid en te hebben uitgevoerd. Die aanslagen maakten toen 174 doden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud