Alex: kan mogelijk uitgroeien tot orkaan

De tropische storm Alex, die momenteel de Golf van Mexico teistert, kan dinsdag uitgroeien tot een orkaan. Vooral het zuiden van de Amerikaanse staat Texas en het noordoosten van Mexico zouden daardoor getroffen worden, zo luidt het bij het Amerikaans National Hurricane Center (NHC).

Oliebedrijven BP en Shell hebben eerder al uit voorzorg de werknemers van de boorplatformen in de Golf van Mexico geëvacueerd. Zoals het er nu naar uitziet zal de storm, die richting Mexico trekt, niet over het door olie vervuilde gebied trekken.

De bevolking in de getroffen gebieden moet rekening houden met hevige regenval en overstromingen, aldus het NHC. Alex"geldt als een van zwaardere stormen sinds het begin van het orkaanseizoen op 1 juni. Het seizoen loopt nog tot november.

Ondertussen heeft de olievervuiling voor het eerst de kust van de Amerikaanse staat Mississippi bereikt. Door het hevige onweer kan de opruiming van de olie mogelijk twee weken stil liggen. Zowel de mensen als het materieel moet uit de gevarenzone gehaald worden. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud