Ambassadeur Schmidt verlaat Parijs definitief

Met ingang van 1 oktober is de omstreden Pierre-Dominique Schmidt, naar verluidt op eigen verzoek, geen ambassadeur meer in Parijs. Hij wordt toegevoegd aan de directie van Buitenlandse Zaken. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk zaterdag.

Op eigen verzoek is Schmidt wegens gezondheidsredenen ontheven uit zijn functie. Dat viel gisteren op het ministerie van Buitenlandse Zaken te vernemen. De omstreden ambassadeur had ziekteverlof genomen tot eind september. Per 1 oktober krijgt hij een directiefunctie in Brussel.

Daarmee komt er onverwacht snel een einde aan de crisis rond de ambassadeur, die ook in Frankrijk stof deed opwaaien. Schmidt had er een netwerk van prominente relaties gemobiliseerd om hem te verdedigen en Belgiƫ in een open brief van homofobie te beschuldigen.

De (al lang bekende) seksuele voorkeur van ambassadeur Schmidt had niets te maken met zijn terugroeping eind augustus. Hij werd beschuldigd van schriftvervalsing om een lening te krijgen die moest dienen om andere putten te delgen. Bij een aanvraag voor een lening van 75.000 euro zou een document gevoegd zijn met een vervalste handtekening van de voorzitter van de directieraad van Buitenlandse Zaken, Jan Grauls. (VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud