Amerikaan veroordeeld voor twee moorden uit jaren zeventig

Een 69-jarige Amerikaan is maandag in New York veroordeeld tot een bijkomende celstraf van minstens 25 jaar voor het doden van twee jonge vrouwen in de jaren zeventig. Dat heeft de federaal procureur van Manhattan meegedeeld.

Rodney Alcala, ook gekend als John Berger, verkrachtte en wurgde in 1971 de 23-jarige Cornelia Crilley in haar huis in de New Yorkse wijk Upper East Side. Zes jaar later doodde hij een andere 23-jarige, Ellen Hover, in Manhattan.

De twee moorden bleven jarenlang onopgelost, totdat de dossiers in 2010 heropend werden nadat de federaal procureur van Manhattan, Cyrus Vance, een team had opgericht dat zich over zowat 3.000 onopgeloste zaken (zogenaamde "cold cases") van de voorbije decennia moest buigen.

Rodney Alcala werd in januari 2011 in beschuldiging gesteld. Enkele weken geleden pleitte hij schuldig en maandag kreeg hij een celstraf van minstens 25 jaar, die kan oplopen tot levenslang.

De 69-jarige man zit volgens verschillende Amerikaanse media al een doodstraf uit in Californië voor het doden van vier vrouwen en een 12-jarig meisje eind jaren zeventig.

Het cold cases-team heeft al zeker in twee andere oude moordzaken de daders kunnen oppakken.

(FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud