Amerikaans leger wil soldaten opleiden via videospelletjes

Het leger van de Verenigde Staten wil het gebruik van videospelletjes in de opleiding van soldaten invoeren om het verlies van manschappen op het terrein te verminderen. Dat verklaarde woensdag een hooggeplaatste binnen de Amerikaanse legertop.

Het Pentagon keurde deze week de financiering - het exacte bedrag is niet gekend - goed voor onderzoek naar het nut van videogames om legereenheden op te leiden. Dat verklaarde generaal James Mattis. Volgens Mattis kan de training via videosimulatie soldaten zowel "tactisch als ethisch" beter voorbereiden op hun eerste gevecht.

"Ik heb vaak een strijdtoneel meegemaakt, en wat ik nu zeg is niet wetenschappelijk, maar ik zou zeggen dat de helft van het verlies van soldaten die we registreerden te wijten zijn aan idiote oorzaken", verklaarde de generaal voor de commissie Defensie van het Huis van Afgevaardigden.

Het Amerikaanse leger hanteert al met succes het spel "America's Army". Het zou al bijgedragen hebben tot een grotere interesse bij jongeren in een legerloopbaan. Het Amerikaanse leger telt ongeveer 1,5 miljoen manschappen. (CHN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud