Advertentie

Amerikaanse acteur Ernest Borgnine (95) overleden

In Los Angeles is zondag acteur Ernest Borgnine overleden. De acteur met de bekende karakterkop speelde in legendarische films als The Wild Bunch en The Poseidon Adventure. In 1956 won hij de Oscar voor Beste Acteur voor zijn hoofdrol in Marty. Borgnine werd 95.

Het is de woordvoerder van de acteur die het nieuws van zijn overlijden zondag bekendmaakte. Borgnine overleed in het ziekenhuis, met zijn familie aan zijn zijde.

Borgnine, wiens ouders Italiaanse emigranten waren, begon eind jaren 40 met acteren na een carrière als Amerikaanse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn eerste grote rol speelde hij in From Here to Eternity (1953). Hij acteerde in de daaropvolgende decennia in films als Flight of the Phoenix, The Dirty Dozen, The Wild Bunch en The Poseidon Adventure. Als televisieacteur speelde hij onder andere in de serie Airwolf in de jaren tachtig.

In 2009, toen hij al 92 was, werd Borgnine nog genomineerd voor een Emmy voor zijn gastrol in het laatste seizoen van ziekenhuisserie ER. (GEJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud