Amerikaanse brandweermannen bij interventie doodgeschoten: overblijfselen zuster gevonden

Op de plek waar een 62-jarige man op kerstavond twee brandweermannen doodschoot in de Amerikaanse staat New York, heeft de politie menselijke resten gevonden. Vermoedelijk gaat het om het lichaam van de zuster van de schutter, aldus de politie dinsdag. Intussen heeft de politie ook een uittreksel van een brief vrijgegeven die de dader op de plaats van de feiten achterliet.

"Ik moet mij nog klaar maken om te zien hoeveel ik van de buurt kan afbranden en om dat te doen wat ik het beste kan: mensen doden", citeerde de krant Democratic and Chronicle uit de brief. William Spengler schoot de twee brandweermannen dood bij een interventie in Webster, in de buurt van Rochester. Twee collega's raakten gewond. De inhoud van de brief wijst erop dat de brandweerlui in de val werden gelokt. Vier huizen werden in de as gelegd, vier andere liepen schade op. Meer dan 30 bewoners moesten geƫvacueerd worden.

Spengler schoot zichzelf dood op de plaats van de feiten. Hij had een lange celstraf uitgezeten omdat hij in 1980 zijn 92-jarige grootmoeder doodsloeg met een hamer. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud