Amerikaanse journalist vermist in Syrië

In Syrië wordt een Amerikaanse freelancejournalist al meer dan een week vermist. Dat melden de Washington Post en de persgroep McClatchy, zijn meest recente werkgevers. Ze maken zich zorgen om de veiligheid van de man.

Zowel de Washington Post als McClatchy zeggen dat ze al meer dan een week alle contact zijn verloren met de 31-jarige fotograaf-reporter Austin Tice, die in Syrië de opstand tegen het regime van Damascus verslaat.

Tice, die vroeger nog in de marine zat en heeft gediend in Afghanistan en Irak, arriveerde in mei via Turkije in Syrië. Nadat hij aanvankelijk meereisde met de rebellen, had hij zich in augustus naar Damascus begeven om er te berichten over de gevechten in de hoofdstad. Sindsdien kregen zijn familie en werkgevers geen teken van leven meer van hem.

"Syrië is momenteel een van de gevaarlijkste plaatsen voor journalisten", bevestigt Reporters zonder Grenzen. Volgens de organisatie lieten sinds het begin van het conflict al tien journalisten, onder wie vijf Syriërs, het leven. Dertig journalisten worden momenteel door het regime vastgehouden.

In Syrië worden ook nog twee andere journalisten vermist. Het gaat om twee medewerkers van de Arabische televisiezender Al-Hurra: een Palestijn en een Turk. Zij verdwenen op 20 augustus in Aleppo. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud