Amerikaanse organisatie voor wapenbezit eist uitzetting CNN-journalist

Een Amerikaanse vereniging van wapenbezitters heeft een petitie gelanceerd, om een journalist van de televisiezender CNN het land uit te zetten. Het gaat om de Britse journalist Piers Morgan, die een van de leiders van de vereniging "dom" noemde.

De journalist, een voorstander van strengere controle op wapens, interviewde donderdag de directeur-generaal van de vereniging Gun Owners of America, Larry Pratt. Die laatste liet verstaan dat meer wapens schietpartijen juist voorkomen. "U bent een heel domme man, niet? " antwoordde de journalist. "U heeft absoluut geen coherent argument."

Na het interview startte een journalist in Texas vrijdag een petitie op een daartoe voorziene website van het Witte Huis, om de journalist onmiddellijk uit te wijzen. Volgens hem had Morgan de Grondwet van de Verenigde Staten aangevallen, en dan vooral het tweede amendement dat het recht om een wapen te bezitten bepaalt. Maandag telde de petitie al 39.500 handtekeningen.

De journalist reageerde meermaals op microblog Twitter. "Ik trek me de petitie om me uit te wijzen niet aan. Ik geef wel om de brandweermannen die gedood werden of gewond raakten door een aanvalswapen vandaag". In Webster, in de staat New York, zijn twee brandweermannen doodgeschoten en twee anderen gewond geraakt bij een interventie.

Vuurwapens doden in de Verenigde Staten jaarlijks 31.000 mensen, van wie 18.000 door zelfdoding.

(NICHOLAS KAMM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud