Amerikaanse scouts houden vast aan verbod op openlijk homoseksuele leden

De Amerikaanse scouts is niet van plan voortaan wel jongeren toe te laten die zich openlijk als homoseksueel geuit hebben. Dat hebben de Boy Scouts of America dinsdag laten weten. De aankondiging kwam er na twee jaar denkwerk door vrijwilligers en professionals van binnen en buiten de scoutsgroep.

Het huidige beleid stelt dat de organisatie zich niet mengt in de persoonlijke levens van haar leden, maar dat ze openlijke homo's niet als lid, begeleider of personeel aanvaardt. Eerdere resoluties om de lokale afdelingen zelf te laten beslissen, zijn steeds afgeketst.

"De grote meerderheid van de ouders van onze jongeren hecht veel belang aan hun recht om de kwestie van seksuele geaardheid binnen hun familie aan te snijden, met geestelijke raadslui en op het juiste moment in de geschikte setting", aldus topman Bob Mazzuca.

"Terwijl een meerderheid van onze leden het eens zijn met ons beleid, begrijpen we dat één beleid nooit helemaal overeen kan komen met de vele opvattingen binnen onze groep of binnen de samenleving", klonk het nog.

In 2000 besliste het opperste gerechtshof in de VS al dat de Boy Scouts of America hun beleid rond seksuele geaardheid mogen aanhouden.

(KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud