Amerikaanse Senaat keurt hervorming van Wall Street goed

De Amerikaanse Senaat heeft donderdagavond het grootschalige hervormingsproject van het financiële stelsel goedgekeurd. Enkele uren na het afronden van de bespreking van het ontwerp van wet werd het project met 59 stemmen voor en 39 tegenstemmen goedgekeurd.

De Senaat moet nu haar versie van het wetsontwerp samenvoegen met de tekst die het Huis van Afgevaardigden in december goedkeurde vooraleer de tekst naar het Witte Huis kan voor afkondiging.

De nieuwe wet moet voorkomen dat er een nieuwe financiële crisis ontstaat en voorziet onder meer in de oprichting van een organisme ter bescherming van de financiële consument in de schoot van de centrale bank (Fed). De tekst belet ook de redding van grote financiële instellingen op kosten van de belastingbetaler.

Verder voorziet de wet in een veel striktere reglementering van de markt van de derivate of afgeleide producten, die enkel nog gecommercialiseerd zullen kunnen worden op transparante platsforms. Banken mogen verder ook sommige 'swaps' niet meer commercialiseren.

(GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud