Amerikaanse sleepboot gekaapt in Golf van Aden (UPDATE)

Het zaterdag door Somalische piraten gekaapte schip in de Golf van Aden is de 75 meter lange Amerikaanse sleepboot Buccaneer. Volgens Italiaanse mediaberichten behoort het schip tot de rederij Micoperi Marine Contractors in Ravenna. Aan boord zouden zich 16 bemanningsleden bevinden - tien Italianen, vijf Roemenen en een Kroaat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rome zei dat het de zaak volgens internationale afspraken zal aanpakken. De sleepboot was onderweg van Singapore naar Suez. Het Italiaanse fregat Maestrale zou op weg zijn naar het crisisgebied.

Ondertussen groeit de bezorgdheid over de door zeerovers gegijzelde Amerikaanse kapitein Richard Phillips van de Maersk Alabama, die door vier zeerovers in een reddingsboot ongeveer 480 kilometer voor de Somalische kust wordt gevangengehouden. Ze waarschuwden twee ter hulp gesnelde Amerikaanse oorlogsbodems dat een gewelddadige bevrijdingspoging catastrofale gevolgen zou hebben. De reddingsboot drijft in de Indische Oceaan, omdat de brandstof op is. De kapitein had zich blijkbaar als gijzelaar aangeboden, om de 20 Amerikaanse bemanningsleden te beschermen. Die zijn ondertussen met het containerschip Maersk Alabama de haven van Mombassa binnengelopen. De bemanning slaagde er in de loop van woensdagavond in de controle over het schip terug te krijgen, enkel de kapitein bleef gegijzeld. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud