Amerikaanse soldaat zonder ledematen krijgt nieuwe armen

De Amerikaanse soldaat Brendan Marrocco verloor vier jaar geleden zijn vier ledematen door een bomexplosie in Irak. Nu zijn bij hem beide armen van een dode getransplanteerd. "Het voelt ongelooflijk aan. Ik heb er zolang op gewacht", zegt de 26-jarige in het John Hopkins Hospitaal in Baltimore waar hij geopereerd werd.

De ingreep dateert van december en duurde dertien uur. Zestien chirurgen werkten mee aan de operatie. Dat heeft de leidende arts, W.P. Andrew Lee, verklaard volgens een bericht van de nieuwszender CNN. De 26-jarige soldaat staat voor een zeer harde en lange

revalidatie. De zenuwen vernieuwen nu zeer langzaam. Marrocco, die al beenprothesen heeft, straalde voor de pers vertrouwen uit en riep op om nooit de hoop op te geven: "het leven wordt altijd beter. Je leeft nog, wees eenvoudigweg hardnekkig en werk hard." Hijzelf zal dat ook doen. Aangesproken op zijn grote wens antwoordde Marrocco: "ik heb graag met de auto gereden. Ik kijk ernaar uit om het opnieuw te kunnen doen." Bovendien wil hij terug kunnen sporten. Marrocco reed in Irak met een pantservoertuig toen de explosie hem verwondde. Hij is de eerste Amerikaanse soldaat die het verlies van zijn vier ledematen overleefde. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud