Amerikaanse staat Michigan vervuilt meer dan Nigeria

Amerikaanse staten stoten op hun eentje veel meer broeikasgassen uit dan tientallen ontwikkelingslanden samen. Zo stoot de Amerikaanse staat Michigan meer broeikasgassen uit dan Nigeria, het dichtst bevolkte Afrikaanse land dat een populatie kent die zestien keer groter is dan de Amerikaanse staat. Dat blijkt uit een rapport van de National Envirionment Trust (NET) dat donderdag in de marge van de klimaatconferentie in Bali wordt voorgesteld.

De Amerikaanse staat Texas stoot met 696 miljoen ton CO2 voor 23,7 miljoen inwoners meer uit dan 116 ontwikkelingslanden met meer dan een miljard bewoners. De staat heeft ook een even grote uitstoot als het Verenigd Koninkrijk, dat 60 miljoen inwoners telt.

"Zelfs Wyoming, de Amerikaanse staat met het laagste bevolkingsaantal, 510.000 inwoners, stoot meer CO2 uit dan 69 ontwikkelingslanden die samen 357 miljoen mensen vertegenwoordigen", aldus het rapport. De auteurs wijzen de regering van George W. Bush op zijn verantwoordelijkheden op het ogenblik dat 180 landen samenzijn op de VN-klimaattop in Bali. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud