Amy Winehouse zegt wegens ziekte concert in Parijs af

De Britse schandaalzangeres Amy Winehouse heeft te elfder ure een optreden in de buurt van Parijs afgezegd. De 24-jarige souldiva is ziek en kon daardoor niet afzakken naar het Rock-En-Seine-festival. Dat liet haar woordvoerder vrijdagavond in Londen weten.

Winehouse, die al lang met drugs- en alcoholproblemen kampt, herstelt in haar woning in het Londense stadsdeel Camden. Ze hoefde niet in het ziekenhuis opgenomen te worden.

De organisatoren van het festival waren wel niet blij met de laattijdige afzegging van Winehouse. Het optreden van de zangeres van parels als "Rehab" en "Back to Black" moest normaal het orgelpunt van het festival worden. De organisatoren kondigen juridische stappen aan. "Tot vandaag hebben wij geen precieze verduidelijking van de redenen waarom ze niet gekomen is", luidt het.

Winehouse stuurde haar kat echt wel te elfder ure: vrijdagochtend hielden haar muzikanten nog een repetitie. Volgens mediaberichten reageerden de ongeveer 20.000 fans op de aankondiging van de afzegging met een fluitconcert.

De vijfvoudige Grammywinnares bracht eind juli een nacht in een Londens ziekenhuis door, nadat ze plots onwel geworden was na het innemen van geneesmiddelen. Winehouse stortte al meermaals in en lijdt aan een longziekte. Volgens haar woordvoerder staat echter niets haar volgend optreden op 6 september in de weg. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud