Advertentie
Advertentie

Angela Merkel tegen grotere macht Europese Commissie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil niet dat de bevoegdheden van de Europese Commissie uitgebreid worden. Zij pleit voor een betere coördinatie tussen de lidstaten, luidt het maandag in een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Merkel zegt de "noodzaak niet te zien om in de komende jaren meer bevoegdheden aan de Commissie in Brussel over te dragen". De bondskanselier zegt wel samen met de Franse president François Hollande te ijveren voor een betere coördinatie tussen de lidstaten, vooral dan op het economische vlak, aldus Der Spiegel. Volgens Merkel is huidige economische coördinatie te zwak.

Merkel en Hollande kwamen donderdag samen in Parijs, waar ze hun gemeenschappelijke bereidheid toonden om de competitiviteit en de groei in Europa te verstevigen. Ze spraken zich uit voor een versterking van de eurogroep en maatregelen voor de werkgelegenheid, een maand voor de volgende Europese raad.

Bovendien zegt ze "gereserveerd" te zijn over het idee om de voorzitter van de Europese Commissie direct te laten verkiezen. "Een president van de Commissie, die direct door het volk zou verkozen worden, moet een heel andere macht krijgen dan momenteel het geval is", aldus Merkel. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud