Archeologe beweert twee pyramides te hebben ontdekt via Google Earth

Een Amerikaanse archeologe zegt via Google Earth twee nieuwe sets van piramides in Egypte te hebben ontdekt, zo hebben Amerikaanse media dinsdag gemeld. Er bestaat echter scepticisme over de "vondst".

Angela Micol zoekt al tien jaar naar antieke, onontdekte sites, gebruik makend van Google Earth. Ze zegt nu nieuwe piramides te hebben ontdekt. Zij staan ongeveeer 145 kilometer van elkaar af en liggen in het noorden van Egypte.

Een eerste site bevindt zich nabij de ruïnes van de antieke stad Dimai. Ze bevat een groot, vierzijdig, ding en drie (of mogelijk meer) kleinere features. Die laatste zijn ruwweg gealigneerd naar het noorden, zoals de piramides van Gizeh.

De tweede vindplaats bevindt zich in de buurt van de stad Aboe Sidhoem aan de Nijl. Prominent te zien is een groot driehoekig plateau met rechte zijden die zwaar zijn geërodeerd. Die piramide zou bijna drie keer zo groot zijn als de Grote Piramide (van Gizeh).

De beelden spreken volgens Micol voor zich maar toch is er nog meer onderzoek nodig.

Op MSNBC.com waren er wetenschappers die de "vondst" ofwel radicaal de grond inboorden, ofwel "voorbarig" noemden. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud