Advertentie

AZG behandelde minstens 8.300 cholerapatiënten in Zimbabwe

Artsen zonder Grenzen heeft sinds augustus, toen de huidige cholera-epidemie in Zimbabwe uitbrak, minstens 8.300 patiënten behandeld. Dat meldt de ngo vrijdag in een persbericht.

"De ziekte heeft intussen de meeste provincies van het land bereikt, maar woedt het ergst in de hoofdstad Harare en haar voorsteden", zegt AZG. In Harare heeft AZG twee behandelingscentra voor cholera opgezet. Het aantal patiënten zou hoog blijven in Harare, met gemiddeld 350 opnames per dag, maar stabiliseert zich.

Tot dusver behandelde AZG 4.000 patiënten in Harare, 1.300 in het district Mudzi, aan de grens met Mozambique, en 3.000 in de stad Beitbridge, aan de Zuid-Afrikaanse grens. AZG werkt ook in rurale gebieden ten zuiden van Harare en in de provincies Masvingo en Manicaland, waar verspreid gevallen van cholera werden vastgesteld in verschillende dorpen.

Volgens een voorlopige balans van de Verenigde Naties vrijdag vielen er minstens 575 doden in Zimbabwe als gevolg van de cholera-epidemie en werden er al 12.700 gevallen gemeld. De ziekte kan gemakkelijk voorkomen en behandeld worden, maar door het falende bestuur in Zimbabwe ontbreekt de vereiste infrastructuur. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud