Bangkok: avondklok voorbij

De avondklok in de Thaise hoofdstad Bangkok is donderdagmorgen verstreken. Tien uur lang was het verboden zich op straat te begeven of op te houden. De Thaise veiligheidsdiensten hadden ermee gedreigd op plunderaars en brandstichters te schieten. Over eventuele slachtoffers en arrestaties is voorlopig niks bekend. Bij confrontaties tussen het leger en de zogenaamde "roodhemden" kwamen woensdag zeker zeven mensen om het leven.

Over Bangkok hing donderdagmorgen nog de walm van talrijke brandhaarden. De demonstranten waren woensdag uit woede over het einde van hun twee maanden durende protestactie tegen de Thaise regering op verniel- en plundertocht getrokken. Onder meer een warenhuis, een theater en een televisiestation werden in brand gestoken.

Het leger was met pantservoertuigen en bulldozers opgerukt naar de stellingen van de "roodhemden" in het commerciële district van Bangkok. Barricades van autobanden en bamboestokken werden uit de weg geruimd. De leiders van de "roodhemden" gaven zich uiteindelijk over. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud