Bankcrisis: Azië en Europa willen snel en samen optreden

De Europese Unie en Azië willen bij de aanpak van de wereldwijde financiële crisis snel en samen handelen. "Wij hebben toegezegd snel maatregelen te nemen om de wereldwijde economische groei vooruit te helpen", zei de Chinese premier Wen Jiabao zaterdag na afloop van de zevende top van Europese en Aziatische landen (ASEM).

De Franse president en huidig EU-voorzitter Nicolas Sarkozy wil dat er op de top over de financiële crisis van 15 november in Washington concrete resultaten uit de bus komen. "Wij moeten van de ontmoeting een forum voor beslissingen maken", luidde het. Sarkozy maakte een positieve balans op van de tweedaagse vergadering in Peking.

De 27 EU-lidstaten en de 16 Aziatische staten waren het eens dat er diepgaande hervormingen van de financiële systemen nodig zijn. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet een nieuwe rol spelen bij een scherper toezicht op de spelers op de financiële markten. Bedoeling is dat er in Washington al een werkplan voor de hervormingen opgesteld wordt. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud