Bankcrisis: oplossing op wereldschaal nodig (Bush)

Omringd door de ministers van Financiën van de G7 heeft de Amerikaanse president George W. Bush zaterdag in Washington verklaard dat iedereen het eens is over de nood "aan een ernstig antwoord op wereldschaal".

"Ieder van ons erkent dat het om een ernstige wereldcrisis gaat en bijgevolg vraagt die een ernstig antwoord op wereldschaal", verklaarde Bush in de rozentuin van het Witte Huis.

Hij legde de verklaring af na afloop van een vergadering van een veertigtal minuten met de ministers van Financiën van de G7 (Duitsland, Canada, VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Japan), de voorzitter van de Wereldbank en de directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De ontmoeting met Bush komt er ongeveer twaalf uur nadat de ministers van Financiën en de centrale banken van de G7 vrijdag in Washington hun actieplan hebben bekendgemaakt. Dat plan moet helpen het hoofd te bieden aan de internationale financiële crisis. In het actieplan engageren de landen zich ertoe om elk faillissement van een belangrijke bank te verhinderen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud