Barack Obama reist af naar Europa om zijn ambities ook hier waar te maken

Barack Obama reist volgende week af naar Europa voor enkele cruciale topontmoetingen. De Amerikaanse president wil zijn steile ambities, die hij geëtaleerd heeft tijdens zijn eerste maanden in het Witte Huis, ook proberen waar te maken op het oude continent.

De voorbije maanden werkte Obama zich vooral in het zweet om de Amerikaanse economie uit het slop te halen. Volgende week staat zijn eerste gewichtige reis op het programma en doet hij een poging om een rol van betekenis te spelen in de strijd tegen de recessie en zal hij Europa moeten overtuigen van zijn nieuwe strategie voor Afghanistan en Pakistan.

De Amerikaanse president strijkt eerst in de Britse hoofdstad Londen neer voor de top van de G20, de groep van 's werelds 20 grootste economieën. Nadien reist hij af naar Frankrijk en Duitsland voor de zestigste verjaardag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). In de Tsjechische hoofdstad Praag neemt hij deel aan de Europees-Amerikaanse top. Tot slot doet Obama nog Turkije aan. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud