Advertentie

Barak sluit grondoffensief in Gazastrook niet uit

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft de militante Palestijnse groeperingen in de Gazastrook bedreigd met het voeren van een grondoffensief. Als het nodig is zal de huidige militaire operatie uitgebreid worden, aldus Barak maandag tijdens een speciale zitting van het parlement. Barak liet er geen twijfel over bestaan dat het Israëlische leger alles zal doen om haar doel te bereiken.

De militaire aanval is geen gevolg van "woede" of "razernij", aldus Barak. Over de operatie werd goed nagedacht en ze werd uitgevoerd met een duidelijk verantwoordelijkheidsgevoel.

Ondertussen heeft de verbannen leider van Hamas, Khaled Mechaal, verklaard dat hij bereid is om een wapenstilstand af te sluiten met Israël als deze laatste de blokkade van de Gazastrook opheft. Dat verklaart de Senegalese overheid in naam van de Organization of Islamic Conference (OCI).

De partij PLO van de Palestijnse president Mahmoed Abbas heeft maandag gevraagd om een internationale troepenmacht naar Gaza te sturen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud