Bart De Wever kan leven met gefaseerde staatshervorming

N-VA-voorzitter Bart De Wever kan leven met een gefaseerde staatshervorming, maar voor 2009 "moet er een vis in de pan liggen". Dat verklaarde hij zondag in De Zevende Dag. Hij erkende dat er een prijs voor de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde zal moeten betaald worden, "maar we zijn niet bereid te betalen wat de Franstaligen willen".

De oranje-blauwe partijen starten dinsdag de onderhandelingen over het communautaire. Voor De Wever staat de teller nog op nul, zoals op 11 juni. Dus moet er eerst via bilaterale gesprekken gekeken worden of er iets gebouwd kan worden. Dat men nu start met het communautaire luik, heeft alles te maken met de bespreking van de wetsvoorstellen over BHV in de Kamer.

Voor de N-VA-voorzitter is het kiezen tussen een onderhandelde oplossing of een stemming in de Kamer met een crisis van zes maanden tot gevolg. "Als de onderhandelingen mislukken, weten de Franstaligen dat de splitsing kwaadschiks zal gebeuren", aldus De Wever, die nog benadrukte dat er geen akkoord bestaat over de opschorting van de werkzaamheden in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. De splitsing van BHV zal hard zijn voor MR en FDF en ze zullen volgens De Wever "een grote lepel suiker nodig hebben om dat door te slikken". De N-VA is bereid die lepel te geven. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud