Bejaarde man seksueel actiever dan bejaarde vrouw

Bejaarde mannen zijn seksueel actiever dan bejaarde vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Chicago, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het British Medical Journal.

De cijfers zijn gebaseerd op twee eerdere studies waar 6.000 vrouwen en mannen aan deelnamen. Doel van het onderzoek was om de relatie tussen gezondheid en seksualiteit in kaart te brengen, en uit te zoeken hoeveel jaren de gemiddelde volwassene seksueel actief blijft.

Eén testgroep bevatte mannen en vrouwen tussen de 25 en de 74, een tweede groep was tussen de 57 en de 85 jaar oud. Ruim 80 procent van de mannen en 65 procent van de deelnemende vrouwen waren getrouwd of hadden een partner. Uit het onderzoek bleek dat mannen meer seksueel actief zijn, tevredener zijn over hun seksleven en meer naar seks verlangen dan de vrouwen. Vier op de tien mannen tussen de 75 en 85 jaar bleken nog steeds seks te hebben. Van de vrouwen van dezelfde leeftijd was dat slechts twee van de tien. Volgens de onderzoekers kan het verschil te verklaren zijn door een verschillende levensverwachting van mannen en vrouwen. Vrouwen lopen een hogere kans om jarenlang als weduwe te leven. Ook hebben mannen vaker een jongere vrouw. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud