Belg opgepakt voor aanslag in Caïro

De Egyptische autoriteiten hebben zeven leden van een aan al-Qaida gelinkte cel opgepakt. Ze worden verdacht de daders te zijn van de bomaanslag van 22 februari in de hoofdstad Caïro waarbij een 17-jarige Française om het leven kwam. Onder de verdachten bevindt zich een Belg van Tunesische origine. Dat heeft het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt.

Naast de Belg van Tunesische oorsprong, pakte de politie een Fransman van Albanese origine, een Brit van Egyptische oorsprong, twee Palestijnen en twee Egyptenaren op. Eén van hen is een vrouw.

De terroristische cel met banden met al-Qaida laat zich "Islamitisch leger van Palestina" noemen. De verdachten waren tijdens hun arrestatie in het bezit van wapens en explosieven, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Leden van de cel krijgen militaire opleidingen in de Gazastrook.

De terreuraanslag van 22 februari met een zelf gemaakte bom vond plaats vlakbij een toeristische soek in de Egyptische hoofdstad. Het was de eerste aanslag sinds 2006 die toeristen viseerde in Egypte. Bij de ontploffing raakten 24 mensen, onder wie zeventien Franse jongeren, gewond. Een 17-jarig Frans meisje overleefde de aanslag niet. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud