Beren vallen aan in Zweden en Roemenië

Ongeveer 440 kilometer ten noorden van Stockholm heeft een bruine beer enkele Zweedse elandenjagers aangevallen. Radiozender SR berichtte maandag dat beide mannen de aanval van het roofdier nog gefilmd hebben met een gsm, vooraleer ze gewond naar hun auto vluchtten. Ze werden met een helikopter naar een ziekenhuis overgebracht.

In de Roemeense zuidelijke Karpaten viel een bruine beer een man aan die paddestoelen aan het zoeken was. De 55-jarige man werd zwaargewond. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar zal wel blijvende letsels overhouden aan het avontuur.

Pas vorige week heeft een andere bruine beer een 61-jarige elandenjager in de buurt van de Zweeds-Noorse grens gedood. In de buurt van de Finse plaats Kortesjärvi schoten twee elandenjagers in het weekeinde een bruine beer dood, toen die hen naar eigen zeggen aanviel. De bij de aanvallen in Zweden betrokken beren werden door een groot aantal jagers opgejaagd en doodgeschoten.

In Zweden is het berenbestand het afgelopen jaar gegroeid tot circa 2.500 dieren. In Roemenië leven nog een 5.000-tal beren in het wild. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud