Berezovski werd niet slachtoffer van misdaad

Boris Berezovski is volgens de eerste bevindingen van de politie niet het slachtoffer geworden van een misdaad. "Wij hebben voorlopig geen bewijs dat er een derde persoon betrokken was", aldus hoofdinspecteur Kevin Brown van de Thames Valley Police, die belast is met het onderzoek. Hij onderstreepte echter dat het verkeerd zou zijn over de doodsoorzaak te speculeren voor de definitieve resultaten van de autopsie.

De 67-jarige Russische miljardair werd zaterdag in zijn huis in Londen dood aangetroffen in de badkamer door zijn bodyguard. Die zei dat de badkamerdeur van binnenuit gesloten was. Hij had de deur moeten openbreken. Vertrouwelingen van Berezovski spraken voordien al over een mogelijke zelfmoord.

Berezovski leefde al jaren in vrijwillige ballingschap. Rusland heeft herhaaldelijk de uitlevering geëist van Berezovski, die fortuin maakte op het ogenblik van de omstreden privatiseringen van de jaren negentig. Hij stond toen erg dicht bij het Kremlin, maar moest na de komst van Vladimir Poetin Rusland ontvluchten. Londen weigerde hem steevast uit te leveren en verleende in 2003 politiek asiel aan de zakenman, een vertrouweling van FSB-overloper (ex-KGB) Aleksander Litvinenko, die in Londen in 2006 werd vermoord. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud