Betogingen voor Poetin in verschillende Russische steden

In verschillende Russische steden is zaterdag betoogd door duizenden aanhangers van de Russische premier Vladimir Poetin, die op 4 maart kandidaat is om opnieuw president te worden. Op die manier willen de manifestanten een tegengewicht bieden aan de demonstraties van de tegenstanders van Poetin.

In de aanloop naar de Russische presidentsverkiezingen vinden almaar meer betogingen plaats, waarbij het ene kamp het andere probeert te overtreffen.

Meer dan 20.000 mensen namen zaterdag deel aan betogingen ten voordele van Poetin in Siberië en in het federale district Verre Oosten, zegt de politie. In Chabarovsk (Verre Oosten) waren 12.000 mensen bijeengekomen om hun steun aan Poetin te betuigen. In Vladivostok, in het uiterste oosten van land, waren er 3.000 aanwezigen op een pro-Poetin bijeenkomst. In Irkoetsk (Siberië) waren er 7.000 betogers en in Novosibirsk trotseerden 3.000 aanhangers van Poetin de kou. Ook in Sint-Petersburg is er zaterdag nog een soortgelijke manifestatie voorzien.

Op 23 februari is er in Moskou nog een grote betoging gepland ten voordele van Poetin. De organisatoren hopen daar 200.000 mensen bijeen te krijgen. De oppositie wil op 26 februari een antwoord formuleren door met tienduizenden betogers een menselijke ketting te vormen rond een buitenwijk van Moskou.

(PVO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud