Bill Gates blijft rijkste Amerikaan

Microsoft-oprichter Bill Gates blijft de rijkste Amerikaan. Met een geschat vermogen van 50 miljard dollar staat de 53-jarige opnieuw op de eerste plaats op de jaarlijkse ranglijst van het Amerikaanse magazine Forbes. Toch moeten alle superrijken wegens de financiële crisis inbinden. Het gezamenlijk vermogen van de 400 rijkste Amerikanen daalde op een jaar tijd met maar liefst 300 miljard dollar.

De grootste verliezer is de legendarische Amerikaanse investeerder Warren Buffett. Het vermogen van Buffet slonk van 50 naar 40 miljard dollar. Toch bekleedt hij nog altijd de tweede plaats op de ranglijst. De oprichter van Oracle, Lawrence Ellison, sluit de top drie af met een vermogen van 27 miljard dollar. Hij kwam als enige onder de tien rijkste Amerikanen praktisch ongeschonden door de crisis.

Een duidelijke winnaar is de amper 25-jarige oprichter van het sociale netwerk Facebook. Zijn vermogen nam toe tot twee miljard dollar. De jongste onder de rijken sprong daardoor van de 321ste naar de 158ste plaats op de ranglijst. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud