Bite Back voert actie tegen bont in Antwerpse modezaken

Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft zaterdagmiddag actie gevoerd voor drie filialen van Scapa en een winkel van Escada in Antwerpen. Manifestanten toonden het winkelende publiek bloederige foto's van levend gevilde pelsdieren. Ze wilden daarmee de verkoop van bont in de winkels aanklagen. "En met succes, want een van de filiaalhoudsters van Scapa beloofde ons dat ze voor haar winkel geen bont meer zal inkopen", zei Marianne Huiberts, woordvoerster van Bite Back.

De actie startte om 13 uur aan de Escada-winkel op de Frankrijklei. Zeven manifestanten met bontjassen trokken een papieren zak over het hoofd waar telkens een letter op stond. Samen spelden ze het woord "schande". Andere actievoerders toonden foto's van levend gevilde pelsdieren, hielden spandoeken vast of deelden folders uit. Shoppers werden daarin opgeroepen hun ongenoegen over de pelsverkoop te melden bij de bedrijfsleiders van de geviseerde modeketens.

Na Escada waren de twee Scapa-filialen aan Hopland aan de beurt. De zaakvoerster van een van die winkels was alvast onder de indruk en beloofde geen bont meer te verkopen. Eerdere acties van Bite Back resulteerden in het bontvrij worden van winkels als McGregor, Gaastra, Naf Naf en Morgan de Toi. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud