Bommelding in UZA loos alarm

De spoedafdeling van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem is opnieuw vrijgegeven. De afdeling werd ontruimd nadat via e-mail een bommelding was binnengelopen. Het bleek echter loos alarm.

Later kwam ook in het Stuivenbergziekenhuis een e-mail binnen met de boodschap dat er een bom was geplaatst. De e-mail was door de dezelfde persoon verstuurd als de eerste. De politie doorzoekt het ziekenhuis, maar voorlopig wordt er niemand geëvacueerd.

"De eerste bommelding liep om iets voor 14.00 uur binnen op het algemene e-mailadres van het UZA", stelt Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla. "Daarin werd gesteld dat er binnen enkele uren een bom zou ontploffen op de spoedafdeling. De mail werd via een herkenbaar adres verstuurd."

Een drietal patiënten en het personeel werden meteen geëvacueerd. De veiligheidsdiensten van het ziekenhuis voerden een eerste sweeping uit, maar die was negatief. Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwamen, werd voor een tweede maal het ziekenhuis uitgekamd, maar ook dan werd niets verdacht aangetroffen. Om 15.45 uur werd de spoedafdeling terug vrijgegeven. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud