Advertentie

Bosbranden in Griekenland woeden verder

In Griekenland hebben donderdag verschillende bosbranden gewoed. Het ergst getroffen werd de oostelijke landtong van het schiereiland Chalkidiki in het noorden van het land. Daar moesten verschillende locaties en kleinere hotels in de vakantiestad Ouranoupolis tijdelijk ontruimd worden, aldus de brandweer. De brand heeft volgens de lokale autoriteiten ongeveer 250 hectare bos en landbouwgronden verwoest. De brand was woensdag in de omgeving van het klooster op de berg Athos door een nog onbekende oorzaak uitgebroken.

Dikke donkerbruine rookwolken waren volgens ooggetuigen tot in de 40 kilometer westelijk gelegen havenstad Thessaloniki te zien.

Een andere grote brand op het schiereiland Peloponnesos kon onder controle gebracht worden. Daar waren dinsdag en woensdag zeven mensen gewond geraakt. Het brandgevaar blijft nog steeds zeer hoog, waarschuwden de weerdiensten. In grote delen van het land heerst extreme droogte. Alleen al woensdag waren in heel Griekenland rond de honderd bosbranden uitgebroken. (VALERIE GACHE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud