Bosbranden in Turkije en Griekenland deels bedwongen

De vernietigende bosbrand in de Turkse provincie Antalya is gedeeltelijk bedwongen. De vuurhaard in het berggebied van de vakantieprovincie vernielde huizen, stallingen en serres. Volgens de Turkse nieuwszender NTV is er minstens één dode gevallen.

In Antalya zijn de meeste brandhaarden geblust of onder controle, zei de Turkse minister van Bos en Milieu Veysel Eroglu zaterdag. Volgens Turkse mediaberichten is inmiddels een oppervlakte van 10.000 hectare verwoest. In het ergst getroffen dorp Karatas werd in een uitgebrand huis het lijk van een man ontdekt. Een tweede man wordt nog vermist. Toeristen, die aan de stranden van Antalya vakantie houden, worden door de branden in het hinterland niet bedreigd.

Op het Griekse eiland Zakynthos in de Ionische Zee moesten de inwoners van een klein dorp in de baai van Laganas in veiligheid gebracht worden. "We hebben de hele nacht het vuur bestreden en het dorp gered", zei een woordvoerder van de brandweer zaterdagmorgen op de lokale radio. Ook in het noordoosten van Athene in de buurt van Markopoulo woedt een struik- en bosbrand. De brandweer zette blusvliegtuigen en helikopters in om de vlammen te bedwingen. "Het is ons gelukt de brand onder controle te krijgen", zei een woordvoerder van de brandweer. (LRT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud