Branden breiden zich uit aan Sardijnse kust

Sinds weken verzengt de zon Italië en zorgt voor extreme droogte. Middenin het toeristische hoogseizoen bestrijden brandweerkorpsen vesrchillende vuurhaarden. Vooral Sardinië is getroffen.

Bevoordeeld door lange weken van hitte en extreme droogte breiden de brandhaarden op het Italiaanse vakantie-eiland Sardinië steeds verder uit. Vooral de regio San Teodore ten zuiden van Olbia aan de Sardijnse noordoostkust is getroffen. Zondag moesten daar 800 mensen uit verschillende dorpen en hotels voor de oprukkende vlammenzee in veiligheid gebracht worden. Het vuur verwoestte al vele huizen, aldus het persagentschap Ansa. Een felle mistralwind drijft de vlammen snel vooruit, zodat de brandweerlieden ook zondagnacht bleven doorwerken.

Blusviegtuigen, helikopters en vele brandweerwagens zijn onderweg om de branden in te dijken. Zondagavond werden in Badualga vijf brandweerlieden gewond, toen een tank explodeerde. Onder hen ook Olbia's baas van de civiele bescherming, Giuseppe Budroni, die zware brandwonden opliep.

Toen de wind ook op andere Sardijnse kustgebieden het vuur aanwakkerde en verspreidde, sloeg de civiele bescherming van het eiland zondagavond alarm wegens "verhoogd gevaar". Dat is de hoogste waarde op de gevarenschaal voor branden.

Sardinië is dan wel het zwaarst getroffen, maar ook in andere delen van Italië woeden branden. Vooral in het zuiden en op de grotere eilanden braken in de kurkdroge natuur branden uit. Bij de ruim 30 branden moesten blusvliegtuigen en helikopters ingezet worden, aldus de media. Bosbeheerders, brandweerlui en de civiele bescherming zijn de klok rond bezig met de bestrijding van de vlammenzeeën. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud