Advertentie

Brits driesterrenrestaurant dicht na mogelijke voedselvergiftiging

Een Brits toprestaurant heeft zijn deuren gesloten, omdat verschillende bezoekers mogelijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Het driesterrenrestaurant "The Fat Duck" ten westen van Londen heeft uit voorzorg zijn deuren gesloten, aldus topkok Heston Blumenthal. De eerste testen van de voedselveiligheid waren echter negatief. De oorzaak is nog niet achterhaald. De media berichtten zaterdag dat de afgelopen weken een veertigtal klanten over misselijkheid had geklaagd.

"Wij doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke ervaring te geven, en we willen absoluut niet dat iemand zich slecht voelt", zei de ook als "alchemist" bekende televisiekok in de Daily Telegraph. Het restaurant is sinds dinsdag gesloten en blijft ook dit weekeinde dicht. De controle in de keuken is volgens Blumenthal zeer streng.

Het door de restaurantgids "Guide Michelin" gelauwerde restaurant in Bray, in het graafschap Berkshire, is bekend voor zijn moleculaire keuken. Fijnproevers moeten maanden vooraf boeken. Het menu kost 130 pond (145 euro). Wie een tafeltje heeft bemachtigd, kan dan heerlijkheden als porridge van slakken of ijs van ham proberen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud