Advertentie

Britse prins Edward beschuldigd van slaan hond

Prins Edward, de derde en jongste zoon van de koningin van Engeland, is te zien op een foto waarop hij staat te zwaaien met een stok om twee jachthonden te scheiden die vechten om een prooi. De foto verscheen zondag in de Britse media.

De foto werd genomen toen de 44-jarige graaf van Wessex deelnam aan een jachtpartij in het privédomein van het Sandringham House, het landhuis in het Oost-Engelse dorpje Sandringham, waar de koninklijke familie traditioneel haar wintervakantie doorbrengt. De woordvoerder van Buckingham Palace zei dat "hij er niet zeker van is dat de prins een hond geslagen heeft".

Barry Hugill, een woordvoerder van de League Against Cruel Sports, die opkomt voor dierenrechten, was geschokt door de manier waarop de dieren behandeld werden. Hij had het over "een gebrek aan respect voor dieren".

Het is niet de eerste keer dat leden van de Britse koninklijke familie beschuldigd worden van wreedheid tegenover dieren. Koningin Elizabeth II werd acht jaar geleden gefotografeerd terwijl ze de hals van een fazant omwrong. (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud