Buitenlandministers Rusland en Georgië hadden gesprek met elkaar

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, is er in geslaagd om Sergueï Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, en Eka Tkeshelashvili, de Georgische minister van Buitenlandse Zaken, met elkaar in contact te brengen.

Er is een direct contact geweest tussen de Georgische en Russische minister van Buitenlandse Zaken, wat betekent dat er een einde is gekomen aan "de politieke stilte", verklaarde een woordvoerder. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken hoopt dat beide partijen de dialoog nu gaan gebruiken om de crisis te ontmijnen.

Steinmeier had eerder telefonisch contact opgenomen met zijn Russische en Georgische collega's met de bedoeling een directe politieke dialoog te bewerkstelligen tussen Moskou en Tbilisi.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep zondag op tot een "onmiddellijk en onvoorwaardelijk staakt-het-vuren" in de Kaukasus. Ze riep ook op dat alle gewapende troepen zouden terugkeren "naar de posities die ze innamen voor de uitbraak van het conflict". Ze hamerde op de nood om "de territoriale integriteit van Georgië te bewaren".

Het hoofd van de Franse diplomatie, Bernard Kouchner, heeft zondagavond een ontmoeting met de Georgische president Mikhaïl Saakachvili. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud