Bush garandeert steun aan zuidelijke staten bij doortocht Gustav

De Amerikaanse president George W. Bush heeft zaterdag de gouverneurs van Louisiana, Texas, Alabama en Mississipi verzekerd dat de federale regering hen steun zal verlenen bij de doortocht van de orkaan Gustav.

Bush telefoneerde zaterdag met de vier gouverneurs en garandeerde hen dat de staten "alle noodzakelijke steun" zullen krijgen van Washington, zo deelde het Witte Huis mee. De president feliciteerde de gouverneurs alvast met hun voorbereidend werk.

De regering-Bush werd drie jaar geleden zwaar onder vuur genomen omdat ze onvoldoende voorbereid was op de doortocht van Katrina. Die orkaan verwoestte grote delen van New Orleans. In de stad en de omliggende regio kwamen 1.500 mensen om het leven.

Gustav maakte al 85 doden in de Caraïben en rukt momenteel op naar Cuba. Maandagavond of dinsdag wordt de orkaan aan de Amerikaanse kust verwacht. In New Orleans is de uittocht reeds volop aan de gang. Er stonden zaterdagochtend reeds grote files op de belangrijkste wegen naar het noorden en het oosten. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud