Advertentie

Bush: "Ik ging moeilijke beslissingen niet uit de weg"

Tijdens zijn laatste toespraak als president van de Verenigde Staten heeft George W. Bush stilgestaan bij de gebeurtenissen tijdens zijn acht jaar durende presidentschap. De president zei veiligheid te hebben gebracht in zijn land. Hij wees er ook op dat hij moeilijke beslissingen niet uit de weg ging.

George W. Bush uitte zijn tevredenheid over het feit dat er sinds 11 september 2001 geen aanslagen meer gebeurden op het Amerikaanse grondgebied. Maar hij waarschuwde tegelijkertijd dat het terrorisme het belangrijkste gevaar blijft voor de bevolking.

Bush verlaat het Witte Huis tijdens de zwaarste recessie in decennia. Bovendien kwam het land onder zijn impuls terecht in twee oorlogen, in Irak en Afghanistan.

"Ik heb mijn geweten gevolgd en gedaan wat ik dacht dat juist was", sprak Bush. "U mag sommige van mijn beslissingen betwisten, maar ik hoop dat je kan aanvaarden dat ik de wilskracht had om moeilijke beslissingen te nemen."

George W. Bush wenste zijn opvolger Barack Obama geluk. Zijn aantreden zal volgens de uittredende president een moment zijn van hoop en trots voor de hele natie. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud