Charles en Camilla beginnen aan rondreis in de Stille Oceaan

Saluutschoten en traditionele dansen: met een kleurrijk onthaal zijn prins Charles (63) en zijn echtgenote Camilla (65) in Papoea-Nieuw-Guinea verwelkomd. Daar starten de Britse kroonprins en de hertogin van Cornwall hun twee weken durende reis door de Pacific ter gelegenheid van het diamanten troonjubileum van de koningin.

Het bezoek komt op een ogenblik dat de populariteit van het koningshuis in de Gemenebestlanden weer toeneemt. "Dit is een belangrijke gebeurtenis", zei regeringsleider Peter O'Neill bij de aankomst van het echtpaar op de luchthaven van de hoofdstad Port Moresby, waar 750 leerlingen een traditionele dans uitvoerden.

De Britse troonopvolger zal scholen en bedrijven bezoeken en samen met Camilla bloemenkransen aan oorlogsmonumenten neerleggen. Charles was voor het eerst sinds 1966 tijdens een schoolreis van zijn toenmalige Australische school terug in Papoea-Nieuw-Guinea. Voor Camilla is het haar eerste bezoek. In de ertsrijke, maar bitterarme eilandenstaat wonen rond de zeven miljoen mensen. Maandag reist het paar verder naar Australië, vervolgens is een bezoek aan Nieuw-Zeeland gepland.

Enkele weken geleden waren prins William en zijn echtgenote Kate in verschillende landen van de Zuidzee. De rondreis werd door de publicatie in Frankrijk van de topless-foto's van Kate overschaduwd. (VANESSA KERTON)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud