Chavez ontmoet volgende week Colombiaanse FARC-rebellen

De Venezolaanse president Hugo Chavez ontmoet volgende week de leiders van de Colombiaanse FARC-rebellen (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) in een aanhoudende internationale poging om het aanslepende conflict in Colombia op te lossen. Dat heeft Chavez bekendgemaakt na een ontmoeting met de Colombiaanse president Alvaro Uribe en de president van Ecuador Rafael Correa.

Chavez, die met de toestemming van Uribe handelt, erkende dat er moeilijkheden kunnen optreden in de onderhandelingen met de Colombiaanse guerrillabeweging om de ongeveer 45 ontvoerde personen vrij te krijgen in ruil voor de vrijlating van zo'n vijfhonderd gevangengenomen extreemlinkse rebellen. De FARC zelf houdt een aantal van de 45 ontvoerde mensen al meer dan tien jaar vast.

"Er zijn moeilijkheden, maar onze wil is groter", aldus Chavez. Volgens de Venezolaanse president is de ontmoeting met de FARC-rebellen "essentieel" en zal hij tijdens de gesprekken "opties" voorstellen voor de uitwisseling van rebellenleider Pedro Antonio Marin, ook gekend als Manuel Marulanda en Tirofijo. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud