Chemische proef loopt mis: Zweedse leerlingen raken gewond

Meer dan een tiental mensen zijn zwaargewond geraakt door een explosie na een scheikundeproef. De proef werd woensdag uitgevoerd buiten de lessen in een middelbare school in een voorstad van Stockholm. Dat meldt een bron bij de politie.

De ontploffing "gebeurde iets voor woensdagmiddag, buiten de lessen, buiten de klaslokalen", in het Kvarnbergcollege in Huddinge (in het zuiden van Stockholm). Dat heeft de woordvoerder van de politie van Stockholm, Albin Närveberg, verklaard aan AFP. Blijkbaar is de ontploffing te wijten aan een slechtgecontroleerde chemische manipulatie.

Volgens de elektronische editie van de tabloidkrant Aftonbladet, wilden de leerlingen een bom maken. Deze informatie wil de politie "noch bevestigen noch ontkennen".

Een leerling heeft bekend aan de krant, dat hij een recept zou hebben gevolgd dat ze op het internet hadden gevonden en dat een vriend dat wou "testen".

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek, is het een plastieken fles met een onbekende inhoud geweest, die is ontploft. Närveberg wist niet of de inhoud uit de school gestolen was of de leerlingen het er hebben geïntroduceerd.

Er is een onderzoek geopend naar onvoorzichtigheid en het in gevaar brengen. Vier jongeren, van wie de leeftijd niet werd meegedeeld, werden naar een politiebureau gebracht voor verhoor.

Drie leerkrachten en een tiental leerlingen raakten zwaargewond.

(GB1)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud