Child Focus viert tienjarig bestaan

Child Focus, het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, heeft dinsdag in Brussel zijn tienjarig bestaan gevierd. Dat gebeurde in het bijzijn van erevoorzitster koningin Paola.

Tijdens zijn tienjarig bestaan opende Child Focus nagenoeg 30.000 dossiers rond verdwijning of seksueel misbruik van kinderen. Zo hielp de stichting bij de zoektocht bij 15.000 verdwijningen en bij de begeleiding en omkadering van meer dan 1.300 slachtoffers van seksueel misbruik.

Twee derde van alle verdwijningsdossiers gaat over kinderen die van huis of uit een instelling wegliepen (8.800 dossiers). Nagenoeg al die kinderen kwamen uiteindelijk gezond en wel terug thuis.

Ook opvallend is dat meer dan 3.300 ouders hulp vroegen omdat hun partner een of meerdere kinderen naar het buitenland had ontvoerd of omdat ze daarvoor vreesden. In een derde van de gevallen was een oplossing echter onmogelijk.

Ongeveer tweehonderd kinderen werden tijdens Child Focus' bestaan ontvoerd door een derde. In een beperkt aantal gevallen ging het om een criminele ontvoering.

Child Focus startte ruim 850 keer een opsporingscampagne via opsporingsaffiches en/of vignettes, wat bijna zonder uitzondering tips opleverde van burgers of getuigen en in de meeste gevallen tot een snelle en gunstige ontknoping leidde. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud