Advertentie
Advertentie

China en Taiwan versterken banden

Chinese en Taiwanese onderhandelaars hebben elkaar dinsdag ontmoet om voorbereidingen te treffen voor de ondertekening van vier handelsakkoorden. De plechtige ondertekening van de verdragen wordt dinsdagnamiddag verwacht. Het zijn de eerste toponderhandelingen tussen China en Taiwan sinds 1949.

Chen Yunlin, China's toponderhandelaar, en zijn Taiwanese collega Chiang Ping-kun, die elkaar al ontmoetten in Taipei, zouden de akkoorden dinsdagnamiddag ondertekenen. De inhoud van de verdragen gaat over directe zeeverbindingen, de uitbreiding van chartervluchten tussen China en Taiwan, postdiensten en voedselveiligheid.

"De Taipei-gesprekken waren een grote stap voorwaarts in de relaties tussen Taiwan en China", zei Chiang aan de bijna 1.000 journalisten die verslag uitbrachten van de gesprekken.

Chen is de hoogste Chinese official die Taiwan bezoekt sinds 1949. Toen werd de Chinese burgeroorlog beëindigd en splitsten China en Taiwan. "De financiële crisis stelt grote bedreigingen voor China en Taiwan", aldus Chen. "Daarom is het noodzakelijk dat beide partijen samen onderzoeken hoe de crisis en de naweeën aangepakt moeten worden." (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud