Chinese hackers raken de New York Times binnen

Mogelijk in verbinding staand met de regering in Peking, hebben Chinese hackers zich de voorbije vier maanden toegang verschaft tot het informaticasysteem van de New York Times, zo heeft de kwaliteitskrant donderdag zelf geschreven.

Volgens het dagblad hebben de hackers paswoorden van journalisten en andere medewerkers bemachtigd. Met hulp van specialisten in computerbeveiliging heeft de New York Times naar eigen zeggen orde op zaken kunnen stellen.

De aanvallen kwamen er nadat de krant op 25 oktober een artikel had afgedrukt omtrent de Chinese premier Wen Jiabao waarbij werd onthuld dat zijn naaste omgeving miljarden dollars heeft opgestreken via zakelijke contracten.

Volgens de specialisten hebben de hackers methodes gebruikt die in associatie worden gebracht met die van het Chinese leger om in het informaticasysteem van de krant te raken.

Zo konden ze e-mails en documenten van bijvoorbeeld de bureauchef in Shanghai inkijken. Die had onderzoek gevoerd naar de naaste omgeving van Wen Jiabao. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud